Durant el curs 2015-16 se celebra l'anomenat Any LLull,  es commemoren els 700  anys de la seva mort  per aquest motiu el  divendres 29 d'abril els alumnes de GES del nostre centre van fer una sortida a Barcelona per recórrer l'anomenat Itinerari Ramon LLull. Aquí us presentem el resum de la sortida .

 

LOCALITZACIÓ DE LA RUTA LUL·LIANA

  1. Universitat de Barcelona

En el vestíbul de la planta baixa hi ha cinc  grans estàtues de savis, una de las quals correspon a Ramon Llull. La UB acull el Centre de Documentació Ramon Llull. Gran Via de les Corts Catalanes, 585.

 

    2. Catedral de Barcelona

A la dreta de la basílica es troba el sepulcre de San Ramon de Penyafort, amb qui Ramon Llull va tenir una conversa transcendental a Barcelona l'any 1265.

Pla de la Seu, 3, baixos.

 

    3. Palau Reial Major (Barcelona)

Probablement fou aquí on Ramon Llull es va entrevistar amb el rei Jaume II d'Aragó en diverses ocasions.

Plaza del Rei.

 

    4. Sinagoga Major de Barcelona

L'any  1297 Ramon Llull va rebre  permís del rei Jaime II d'Aragó per a predicar a les sinagogues de Barcelona, on va romandre fins el  1299.

Calle Marlet, 5.

 

    5. Ajuntament de Barcelona

A l'edifici Novíssim de l'Ajuntament de Barcelona es troba el Gran fris «Barcelona», de rormigó, obra de Josep Maria Subirachs (1969). Presenta diversos medallons, un dels quales mostra una roda lul·liana.

Edifici «Novíssim» de l'Ajuntament. Plaça Sant Miquel.

 

 

    6. Museu Marítim de Barcelona

La «sala Ramón Llull», sobre cartografía nàutica i instrumentos de navegació, porta aquest nom potser degut a la falsa creença de que el savi mallorquí fou l'inventor de la brúixola.

Avinguda Drassanes, s/n.